Inici Contacta Favorits
ACPO

L’ Associació té com a finalitats impulsar i dinamitzar les diferents iniciatives culturals, la promoció d’activitats artístiques en totes les seves vessants, arts visuals, plàstiques, escèniques, literàries i audiovisuals. Així com la creació d’un centre d’activitats culturals multidisciplinars i procurar la recuperació de l’edifici popularment conegut com “Odeon” de Canet de Mar. En queda exclòs tot afany de lucre.
Agenda 2013


X Memorial Jaume Dotras: recital de cançons populars Lorca-Falla
Concerts i clàssics

26/1/2013   Dissabte, 26 de Gener a les 21:30 hores. Casa museu Lluís Domènech i Montaner

Aquest recital ens explica la recerca a les fonts populars de sons, frases i temps, la gran troballa de descobrir del passat paraules i ritmes.

Lorca i Falla aconsegueixen el miracle d’ajuntar vers i música per tornar-lo al poble renovades, ens proposen jugar amb aquest material popular que és font d´inspiració.
Ara Maite Aguilera i Joan Furió volen proposar aquest mateix viatge i fer entrega d´aquest material subtil i sorprenent a la gent d´avui, reconèixer amb aquesta música i les seves paraules una part màgica de la nostra cultura.

Intèrprets:
- MAITE AGUILERA (mezzo-soprano)
- JOAN FURIÓ (Guitarra)


Programa:
- Sevillanas del siglo xvIII ( F.G.Lorca )
- Morillas de Jaén ( F.G.Lorca )
- Mozos de Monleón ( F.G.Lorca )
- Los cuatros muleros ( F.G.Lorca )
- Los Reyes de la baraja (F.G.Lorca )
- Café de chinitas (F.G.Lorca )
- Asturiana (Manuel de Falla )
- Anda Jaleo (F.G.Lorca )
- Zorongo (F.G.Lorca )
- Nana de Sevilla ( Manuel de Falla )
- Polo ( Manuel de Falla )
- Canción ( Manuel de Falla )
- Los peregrinitos (F.G.Lorca )
- Jota ( Manuel de Falla )
- Las tres hojas ( F.G.Lorca )
- La Tarara (F.G.Lorca )
- Nana ( Manuel de Falla )
- Seguidilla Murciana (Manuel de Falla )
- El paño Moruno ( Manuel de Falla )

MAITE AGUILERA (Mezzo-soprano):

Inicia la seva educació musical a l´edat de sis anys a l´escola coral Mini Cantors de València sota la direcció de Jesús Ribera Faig, formant part posteriorment de diferents agrupacions: Petits Cantors de València, Orfeó Navarro Reverter, Cor de Cambra "Duc de Calàbria" i "Turiae Camerata".

Des de 1994 és membre del Cor de la Generalitat Valenciana actualment amb seu al Palau de les Arts, tenint com a director titular a Francisco Perales.
Intervenint en nombroses òperes i concerts sota la batuta de prestigiosos directors com;
Zubin Mehta, Lorin Maazel, Rostropovich, K.Penderecki, V.Jurowsky, Franz Paul-Decker, G.Prêtre, Josep Pons, H.Rilling, A.Allemandi, Ros Marbà, Garcia Navarro, S.Accardo, M. A. Gomez Martinez , M. Galduf, Garcia Asensio, etc ...

Ha realitzat estudis amb F.Kraus, F.Valls, Lambert Climent, Enedina Lloris.
Actualment estudia amb Elisenda Cabero.
Llicenciada en Cant pel Conservatori Superior de Música del Liceu.

En el seu repertori com a solista cal destacar;
The Rapti of Lucrecia (Bianca) de Britten, Le nozze de Figaro (Cherubino) de Mozart, La Clemenza de Tito (Sesto) de Mozart, Theodora de Handel, Oratori Magnificat de Bach, Missa en Do menor K 139 de Mozart, Glòria de Vivaldi, Requiem de Mozart, Missa Brevis en Re menor K 65 de Mozart, Amor Brujo de Falla, Cançons Populars espanyoles de Falla, Cançons populars espanyoles antigues de Lorca, Cançons castellanes de J.Guridi, Cançons de M.Giuliani, Cicle Frauenliebe und Leben de R.Schumann entre altres ...

Ha intervingut en diferents Cabarets-teatre de la companyia Catarastrofeatro.


JOAN FURIÓ (Guitarra):

Ha actuat com a solista i amb diferents formacions de cambra per Europa, Estats Units i Japó; com a solista amb orquestres com la de Cambra de l´Empordà o el Grup Instrumental del CMMB, i ha col•laborat amb l´Orquestra Simfònica del Liceu. Diverses emissores de ràdio difonen les seves interpretacions, entre elles “Radio Clàssica” i Catalunya Música. Actualment dirigeix l’Ensemble de Guitarres “Ad Líbitum Bcn”.

Des de l´any 1977 és professor de Guitarra del CMMB (Conservatori Municipal de Música de Barcelona).

Va estudiar al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, on es va titular sota la direcció del mestre J. F. Garrido. Ha ampliat els seus coneixements amb Konrad Ragosnig a la "Hochshule für Musik" de Viena i amb Alvaro Pierri (catedràtic de la Universität für Musik Wien). Ha assistit a diversos cursos, destacant la influència rebuda d’Oscar Caceres, Hopkinson Smith, David Russell i Leo Brower.

Té editat un C.D. per la casa discogràfica La Mà de Guido, amb el títol “Havaneres per a guitarra (1830-1936)”. L’any 2005 va col•laborar amb el grup d’havaneres Port-bo realitzant entre d’altres, un concert al Palau de la Música Catalana del que s’editaren un CD i un DVD pel segell Picap.

Organitza: ACPO
Patrocina: Guitar Shop
Col.labora: Ajuntament de Canet de Mar (Àrea de Cultura)

  1/6/2019
Escoltes l´ACPOsta Cultural, el programa de ràdio de l´ACPO?

Associació Cultural Plataforma Odèon © 2019 · Tots els drets reservats · Avís legal · Crèdits