Inici Contacta Favorits
ACPO

L’ Associació té com a finalitats impulsar i dinamitzar les diferents iniciatives culturals, la promoció d’activitats artístiques en totes les seves vessants, arts visuals, plàstiques, escèniques, literàries i audiovisuals. Així com la creació d’un centre d’activitats culturals multidisciplinars i procurar la recuperació de l’edifici popularment conegut com “Odeon” de Canet de Mar. En queda exclòs tot afany de lucre.
Agenda 2015


L´Ovidi Ferotge
Comissió comunicació

13/3/2015   Canet de Mar

El temps ha anat engrandint la figura d’Ovidi Montllor, i ara se’n parla més que mai, i els qui en parlen són cada cop més joves, tant que potser gatejaven o eren en fase escolar quan, fa ara vint anys, ens va deixar. Què ha passat?

L’Ovidi, a qui ens prenem la llibertat d’anomenar pel nom de pila, amb tota familiaritat, sense que soni forçat, ha esdevingut un punt de referència no només artístic sinó també ètic, intel·lectual, vital. Representa la icona compromesa amb apassionament, que no va voler mai abaratir el seu art, i en què hi havia una rigorosa correspondència entre l’exigència que traspuaven els seus ideals i la que ell mateix s’imposava a la seva feina.

Militant que fonia teoria i base obrera, figura escènica carismàtica, potent declamador i autor de cançons dotades amb totes les propietats per perviure: ‘Homenatge a Teresa’, ‘Perquè vull’, ‘Va com va’, ‘La fera ferotge’, ‘M’aclame a tu’… Creador bolcat en el poder de les arts per emocionar i sacsejar consciències, que va tirar endavant projectes de risc, com els àlbums dedicats a la poesia de Salvat-Papasseit o Estellés.

Aquest vintè aniversari de la seva mort no pot ser una simple efemèride retòrica, i d’aquí la motivació de l’Associació Cultural Plataforma Odeon, convençuda que cal tornar, un cop i un altre, a la seva obra intensa i sensible, avui més vigent que mai.

Jordi Bianciotto  18/5/2020
T'agradaria que tiréssim endavant el llibre Petita Història de l'Odèon?

Associació Cultural Plataforma Odèon © 2020 · Tots els drets reservats · Avís legal · Crèdits