Inici Contacta Favorits
ACPO

L’ Associació té com a finalitats impulsar i dinamitzar les diferents iniciatives culturals, la promoció d’activitats artístiques en totes les seves vessants, arts visuals, plàstiques, escèniques, literàries i audiovisuals. Així com la creació d’un centre d’activitats culturals multidisciplinars i procurar la recuperació de l’edifici popularment conegut com “Odeon” de Canet de Mar. En queda exclòs tot afany de lucre.
Notícies 2017


El ple aprova el projecte definitiu de reconstrucció de l´edifici Odèon de Rafael Masó
Comissió comunicació

23/2/2017   Ajuntament Canet de Mar

El ple extraordinari d´ahir va servir per aprovar definitivament el projecte de reconstrucció estructural de la sala Odèon. Aquest punt va rebre el suport del govern i de la CUP, mentre que la resta de partits l´oposició, el PedeCAt i el PP hi van votar en contra tot argumentant que el projecte els genera dubtes, sobretot relacionats amb el seu finançament.

Des de l´oposició el regidor del Partit Popular, Toni Romero, no dubtava en afirmar que tenen dubtes diversos sobre aquest projecte, com ara, saber si hi haurà finançament suficient pel projecte total. També afegia que li preocupa que hi hagi informes negatius per part d´Intervenció i Secretaria.

El PedeCat també es mostrava crític amb el projecte i el seu regidor, Jesús Marín, recordava que ja al mes de novembre es van posicionar en contra i continuen pensant el mateix. Marín afirmava que hi ha informes dels tècnics que posen de manifest les mancances d´aquest projecte i això els genera dubtes. Segons Marín aquest projecte farà gastar 500,000 euros i malgrat això no es tindrà el teatre en marxa. També criticava i trobava alarmant que el projecte es divideixi en fases i també preguntava si hi ha un pla de viabilitat. Insisitia en la poca transperència i claredat del projecte.

Des del govern, el regidor d´Urbanisme, Lluís Llovet, aclaria que el projecte que es presenta és per rehabilitar l´edifici noucentista de Rafael Masó, per tant, es tracta de recuperar un edifici patrimonial de Canet de Mar. Llovet també explicava que després dels informes negatius de Secretaria i Intervenció es va demanar als arquitectes del projecte modificar i millorar alguns aspectes i així s´ha fet. Pel que fa el finançament, Llovet afegia que dels 527.000 euros que costa aquest projecte, l´ajuntament només n´haurà d´aportar 142.000 euros i és que la resta estan subvencionats per la Diputació i la Generalitat.

El punt va quedar aprovat per 10 vots a favor del govern i la CUP i 6 en contra del PEdeCat i PP. Val a dir que ahir no hi era l´alcaldessa, Blanca Arbell, i que el ple va estar presidit pel regidor, Pere Xirau, alcalde accidental durant aquests dies. Un cop aprovat el projecte ara es farà concurs obert perquè s´hi puguin presentar diferents empreses per realitzar l´obra. La idea és que es comencin els treballs a l´estiu i que l´obra estigui enllestida abans d´acabar l´any. D´altra banda, el proper mes es convocorà la Comissió de l´Odèon per parlar de l´avantprojecte de teatre que ha fet la Diputació i que precisament ahir van rebre.  18/5/2020
T'agradaria que tiréssim endavant el llibre Petita Història de l'Odèon?

Associació Cultural Plataforma Odèon © 2020 · Tots els drets reservats · Avís legal · Crèdits