Inici Contacta Favorits
ACPO

L’ Associació té com a finalitats impulsar i dinamitzar les diferents iniciatives culturals, la promoció d’activitats artístiques en totes les seves vessants, arts visuals, plàstiques, escèniques, literàries i audiovisuals. Així com la creació d’un centre d’activitats culturals multidisciplinars i procurar la recuperació de l’edifici popularment conegut com “Odeon” de Canet de Mar. En queda exclòs tot afany de lucre.
Notícies 2017


La Diputació lliura a l´ajuntament de Canet els Estudis Previs per la recuperació de l´Odèon
Comissió comunicació

7/4/2017   Canet de Mar

El Diputat d´Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut, ha vingut a Canet de Mar per lliurar a l´Ajuntament els Estudis Previs per la recuperació del cafè teatre Odèon i la urbanització de la plaça Colomer. L´estudi és la fase prèvia abans de fer el projecte executiu i demostra una concreció clara per poder recuperar l´Odèon i incloure-hi el Centru.

En declaracions a Ràdio Canet, el diputat ha explicat que han vingut a la nostra vila a portar l´estudi previ de recuperació de l´Odèon amb la voluntat que l´ajuntament de Canet de Mar tingui clar els costos i les fases que tindrà el projecte. Mut reconeix que fins ara tot eren voluntats i intencions i la presentació d´aquest estudi previ demostra que el projecte comença a encaminar-se seriosament concretant les accions i les fases a realitzar.

La proposta s´articula en tres grans àrees: la planta baixa situada sota les voltes ceràmiques en contacte amb la Plaça Colomer que es convertirà en espai de bar, a més de el nou accés, vestíbul i foyer de la sala, amb els serveis i la taquilla, espai també apte per la celebració de petits actes més participatius i informals. La sala, amb les terrasses i la balconada vinculades a la plaça a través de les escales exteriors, ofereix una gran versatilitat d´ús per tot tipus d´actes i espectacles gràcies a les múltiples configuracions possbiles. Per últim, el cos de serveis a l´escena aporta els espais perquè la Sala pugui desenvolupar la seva funció sinó que aporta la volumetria necessària per emmarcar i justificar la solució de continuïtat de l´edifici originari de Rafael Masó.

A partir d´avui es pot començar la licitació del projecte executiu que es podria licitar en un mes i el projecte executiu defintiu es podria lliurar a principis de l´any que ve i aleshores ja podrien començar les obres. Unes obres que tenen una previsió de 18 mesos, tot i que, és difícil de determinar-ho amb exactitud. Els estudis dirigits pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local han tingut un cost de 20.000 euros.  18/5/2020
T'agradaria que tiréssim endavant el llibre Petita Història de l'Odèon?

Associació Cultural Plataforma Odèon © 2020 · Tots els drets reservats · Avís legal · Crèdits