Inici Contacta Favorits
ACPO

L’ Associació té com a finalitats impulsar i dinamitzar les diferents iniciatives culturals, la promoció d’activitats artístiques en totes les seves vessants, arts visuals, plàstiques, escèniques, literàries i audiovisuals. Així com la creació d’un centre d’activitats culturals multidisciplinars i procurar la recuperació de l’edifici popularment conegut com “Odeon” de Canet de Mar. En queda exclòs tot afany de lucre.
Notícies 2019


Aprovació de l’adjudicació de l’obra per finalitzar la rehabilitació de l’Odèon
Comissió comunicació

12/4/2019   Canet de Mar

Benvolgudes sòcies, benvolguts socis,

Després de tants anys de treballar per assolir els nostres objectius, recuperar i rehabilitar l’Odèon, ara ens plau molt fer-vos saber que en el passat Ple Municipal del 4 d’abril es va aprovar l’adjudicació de l’obra per finalitzar la rehabilitació de l’edifici.

Aquesta adjudicació contempla tota la obra fins la seva finalització, per un valor d’uns tres milions d’euros aproximadament i a realitzar en un període de dos anys i mig. Això representa una inversió d’un milió d’euros anuals durant els tres propers anys. A títol il·lustratiu la inversió municipal anual es de d’uns tres milions, per tant una tercera part serà la destinada a la rehabilitació de l’Odèon.

Es tracta d’una inversió important en un equipament municipal que ha de ser i serà per tots els Canetencs, que haurà d’acollir totes les expressions i sensibilitats culturals, sense discriminació d’ideologies, religió, sexe i origen. Cal apuntar que aquest equipament ha de ser una reafirmació dels valors i principis cooperatius que varen inspirar els nostres avantpassats, en fundar la Cooperativa Unió.

L’equip de govern format per Esquerra Republicana de Catalunya, Canetencs Independents, Partit Socialista de Catalunya i Som Canet, han entès que la cultura es una eina bàsica pel desenvolupament i enriquiment humà. Per aquest motiu i en compliment de la promesa electoral, el projecte tira endavant. Molt ens hagués agradat un consens més ampli d’avant d’aquesta aposta tant important però, malgrat les moltes converses i gestions, sembla no ha estat possible.

Amb aquesta decisió, el projecte esta encarrilat. Pel camí segurament sorgiran dificultats, però hi serem per ajudar a trobar solucions, com fins ara hem fet. A partir d’ara, haurem de començar a parlar i treballar per ajudar a buscar un model de gestió que sigui eficaç pel que fa a usos, sostenibilitat econòmica, participació i oferta cultural. Però ho hem de tenir molt clar que això ho hem de fer entre TOTS.

Només cal tornar a expressar la nostre satisfacció per aquest fet i felicitar-nos a totes i tots per la feina que s’ha realitzat en el transcurs d’aquest llarg camí que vàrem començar el 2000 amb la constitució de l’ACPO.


Miquel Lorencio i Ciller
President i en nom de la Junta.
Canet de Mar, 12 d’abril de 2019  18/5/2020
T'agradaria que tiréssim endavant el llibre Petita Història de l'Odèon?

Associació Cultural Plataforma Odèon © 2020 · Tots els drets reservats · Avís legal · Crèdits